Poděkování dobrovolníkům


"Dobrovolníci nejsou placeni – ne proto, že jsou bezcenní, ale proto, že jsou k nezaplacení." (Mahátma Gándhí)

        Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří se v roce 2022 zapojili do dobrovolnického projektu „Otevřené dveře“ v Domově pro osoby se zdravotním postižením Pramen v Mnichově.
        Pravidelně chodí navštěvovat klienty domova, kde s nimi tráví čas povídáním při kávě, hraním her, pečením dobrot, zpíváním nebo malováním.  Někteří vzali klienty i na výlet nebo na návštěvu domů.
        Naše poděkování patří zejména našim pravidelným dobrovolníkům Pavle Podrazilové, Tomášovi Čechovi, Adéle Postránské, Marii Karenovičové, Elišce Apjárové, Evě Čechové, Lindě Čechové, Evě Matouškové, Ondřeji Schlossarovi, Robertu Jirkovskému, Tereze Malafové, Veronice Heinze, Adéle Škůrkové,  Aleně Pěnkavové a Lucii Karolikové. Velmi si vážíme také pomoci studentů, kteří se zapojili do organizace sportovního dne pro klienty domova.
        Klienti domova se těší na každou jejich návštěvu, dopis, e-mail. Za přátelství, radost a dobrou náladu, kterou dobrovolníci přinášení našim klientům, jim patří VELKÝ DÍK.
        Děkujeme také paní učitelce I. Svobodové a vedení školy GOAML Mariánské Lázně za podporu studentů v dobrovolnické činnosti.

Za klienty Domova Pramen, Domov Pramen v Mnichově a SPMP v ČR, pob. spol. Mnichov

Monika Šumová (ředitelka Domova Pramen)
Jitka Dvořáková (koordinátorka dobrovolníků)